Havermout ontbijt

havermout

HAVERMOUT ONTBIJT

Sinds ik Paleo ben gaan eten (helaas is de verleiding van suikers en snacks soms groot) ontbijt ik alleen op de zondag of op vakantie met een brood(jes). Voor de andere ochtenden heb ik een aantal vaste recepten die ik steeds afwissel. Tegenwoordig eet ik die alleen zodat ik vaak voor 2 dagen ontbijt heb, of ik doe iets in de vriezer als dat mogelijk is.

Een van de favoriete recepten is een Havermout ontbijt cake met blauwe bessen. Als ik deze bak, dan gaat een groot deel hiervan in de vriezer. Ik vind deze zelf heerlijk met een lepeltje Griekse yoghurt ernaast, de romige versie.

Havermout is gezond, het is glutenvrij, het bevat betaglucanen (vezels die vocht opnemen en cholesterol binden in de darmen) en de vezels in havermout zorgen voor een gezonde darmflora. En je kunt er veel kanten op. Zelf vind ik de overnight outs ook heerlijk.

Maar terug naar de Havermout ontbijt cake met blauwe bessen. het originele recept heb ik op Pinterest gevonden en is van Fitbeauty.  Je kunt het vinden op: http://fitbeauty.nl/recept-havermout-ontbijt-cake/ . Ik gebruik zelf een ronde taartvorm en wat meer blauwe bessen. Het is een beetje plakkerig ontbijt, dat is eigen aan de havermout, maar de smaak is heerlijk. Ik vind het lekker om deze vanuit de koelkast even kort te ‘pingen’ in de magnetron zodat de kou eraf is en dan schepje kokosroom voor de Paleo mensen of gewoon Griekse yoghurt.

Het recept, wat heb je nodig:
160 gr. havermout;
480 ml. plantaardige melk (amandelmelk bijvoorbeeld)
240 ml. honing;
3 el. kokosvet of boter;
3 el. lijnzaad;
1 ei;
2 a 3 bananen;
blauwe bessen (mag uit de vriezer);
kaneel;
bakblik of taartvorm,

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng de kokosvet, melk en de honing goed. Voeg daarna de havermout, lijnzaad en het ei toe. laat even staan.
Beboter een taartvorm of bakblik en leg hierin de plakjes banaan. Meng wat kaneel door de massa en stort dit in het bakblik/taarvorm. Doe hierin een handje blauwe bessen en garneer met nog wat kaneel en lijnzaad naar behoefte.
Bak in 40-50 minuten in de oven.

Eet smakelijk en als je hem ook een keer probeert, laat me weten hoe je hem vond.

Groetjes Elma
Voeten als Basis Bij Elma VoetreflexPlustherapie.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *