Specifieke ‘Vrouwenklachten’.

In het leven van de vrouw kunnen we verschillende periodes onderscheiden: puberteit, de vruchtbare periode, de overgang en de menupauze.

Dit zijn fases die, over de hele wereld, voor iedere vrouw herkenbaar zijn. En iedere fase kent ook zijn eigen klachten. Dat geldt natuurlijk niet voor iedere vrouw en het zou ook heel fijn zijn als iedere vrouw probleemloos door deze periodes heen zou gaan.

Maar niets is minder waar. Onze hormoonspiegel kan door allerlei omstandigheden uit balans raken, zowel fysiek als emotioneel. Naast een genetisch bepaalde oorzaak zijn er natuurlijk vele factoren in ons leven die deze disbalans veroorzaken en van invloed zijn op ons welbevinden.

Veel vrouwen kampen helaas met deze hormoonschommelingen en al op jonge leeftijd komen vrouwen in aanraking met bijvoorbeeld zware pijnstillers of met anticonceptiemiddelen omdat deze de hormoonspiegel zou kunnen verbeteren of hun pijnklachten zouden verminderen. Helaas is dat voor menig vrouw niet de ultieme oplossing en verbeteren de klachten niet voldoende of veroorzaken deze weer andere klachten.

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) kent een eigen visie op vrouwenklachten en de behandeling daarvan. Door de TCG en de westerse kijk op hormonen en fysiologie van de vrouw te combineren is het mogelijk om iedere fase zo optimaal als mogelijk te doorlopen.

Door het geven van massage, voedingsadviezen en gesprekken tijdens de behandeling kunnen we de disbalans (zoveel mogelijk) herstellen.

Niets is prettiger dan een fijn en vrij leven!

Geïnteresseerd? Neem contact op voor een intake gesprek en dan kijken we samen verder wat jouw pad kan zijn.