Voor Wie

Reflexzonetherapie

William Fitzgerald, een Amerikaanse KNO-arts verdeelde in zijn boek genaamd “Zone Therapy” in 1917 het lichaam in 10 verticale zones. Hij stelde dat druk die op een bepaalde plek in het lichaam werd uitgeoefend een verdovende uitwerking had op andere plekken in dezelfde zone. Fitzgeralds theorieën werden verder uitgewerkt en Eunice Ingham, was uiteindelijk degene die alle punten in kaart bracht en 2 boeken hierover schreef. Daarna werd deze theorie naar Europa gebracht. Oorspronkelijk komt de theorie uit China.

In de praktijk

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat er aandacht is voor jou als geheel (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Als je spanningen of problemen ervaart, lichamelijke klachten hebt of je ziek voelt, dan is er sprake van een verstoord evenwicht. Doel van mijn behandelingen is het herstellen van de balans tussen lichaam en geest en het versterken van het zelfhelend vermogen.

En Balans begint bij je voeten!

Ook als je geen klachten hebt, kan een behandeling waardevol zijn. In deze tijd zijn we vaak verstandelijk bezig. Het hoge tempo van leven kan zorgen voor spanning en stress. Aanraking, aandacht en ontspanning brengen je weer in contact met je lichaam en je gevoel. Lichaam en geest kunnen weer tot rust komen. De doorbloeding en de energiedoorstroming worden geactiveerd en afvalstoffen kunnen afgevoerd worden.

Coronatijd

Nu we al meer als een jaar geconfronteerd worden met de invloeden van een virus op ons leven is de vraag naar behandelen met aanraking en aandacht nog belangrijker. Reflexzonetherapie is een weg om geraakt en aangeraakt te worden. Omdat we veel afstand ervaren in ons leven, kan juist deze vorm van aanraking heel prettig en nuttig werken.

Voor wie kan ik wat betekenen?

Een reflexzone behandeling heeft invloed op de gehele mens; zowel lichaam als geest. Voor bijna alle lichamelijke én psychische klachten kunt je bij mij terecht. Reflexzonetherapie kan – ook als aanvulling op een reguliere behandeling – uitstekend worden toegepast bij onder andere:

  • stress
  • vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden
  • bij emotionele klachten
  • spijsverteringsklachten
  • nek- en rugklachten
  • hoofdpijn of migraine
  • hormonale problemen (bijvoorbeeld menstruatieproblemen, overgangsklachten
  • slapeloosheid
  • vocht vasthouden
  • de meeste chronische en acute ziekten

Je hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflex of reflexzone therapie. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker. Voor anderen is het een preventief middel om niet uit balans te raken. Ben je benieuwd of ik ook jou kan helpen?

Neem contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden.

Als we eenmaal aan de slag zijn gegaan, wil je nooit meer iets anders.

Geen vervanging van reguliere gezondheidszorg

De behandelingen- en massages ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaam. De massages zijn erop gericht om jouw klachten te verminderen, ik ben echter geen arts! Als ik twijfel, zal ik jou adviseren je arts te bezoeken.

VoetreflexPlus therapie is een aanvulling en geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Je hebt geen verwijzing nodig van je arts om door mij behandeld te worden. Ik stel het echter wel op prijs wanneer je onder behandeling bent, dat je je arts op de hoogte brengt van het feit dat je bij mij onder behandeling bent. Niet iedere arts staat te springen bij het horen van de complementaire behandeling van een voetreflextherapeut, maar ik vind het super dat je bij mij terecht bent gekomen.

Voeten als Basis - bij Elma

Doorbloeding en energiestroming activeren met een ontspanningsmassage?

Klik hier
Chat openen
1
App me of spreek in
Hoi, hoe kan ik je helpen?