Heb je een chronische ziekte

In de westerse wereld komen een aantal ziekten veelvuldig voor. Deze worden in de oosterse geneeskunde anders verklaard. daarom is het interessant om deze ziektebeelden te behandelen volgens de VoetreflexPlus therapie.

Hoofdpijn

Een eerste voorbeeld is hoofdpijn. Wij kennen veel vormen van hoofdpijn en ze komen heel veelvuldig voor. Vanuit een holistische visie kijkt men naar de oorzaak van jouw hoofdpijn. Wat is er gebeurd, wanneer is het ontstaan en waar zit de hoofdpijn, hoe lang geleden is het ontstaan en komt het bijvoorbeeld met een bepaalde regelmaat voor?

Door het stellen van duidelijke vragen, kijken naar je hormoonbalans, je leef- en eetstijl kijken naar om wat voor soort hoofdpijn het gaat, kan ik een behandelplan opstellen.

In ieder geval ga ik je masseren, maar als we weten wat de oorzaak is, dan kan ik je meer bieden en hopelijk komen we tot het verbeteren van de situatie.

Huidziekten (eczeem, psoriasis, acne, rosacea etc.)

Een ander voorbeeld zijn huidziekten. Denk aan acne, psoriasis, eczeem etc. Deze ziektebeelden komen soms traditioneel bij families voor. We kunnen dan zeggen dat het genetisch bepaald is, maar we kunnen ook kijken waarom het zich dan openbaart. Als we in de Chinese geneeskunde kijken vinden we andere aanwijzingen voor het ontstaan van deze klachten. Ze behoren tot een bepaalde functiegroep (vanuit de 5 elementenleer). Samen gaan we kijken waarom je deze ziekte hebt en wat we hieraan kunnen doen. Net als hiervoor beschreven is het belangrijk om door vragen te beantwoorden, een goed beeld te vormen van de oorzaak en zo een behandelplan samen in te gaan.

Vermoeidheid
Vermoeidheid komt veelvuldig voor. Niet alleen de extreme vormen als ME en ziekte van Pfeiffer en Fybromyalgie, maar ook door ons leef- en eetpatroon ontstaat er vermoeidheid. Vermoeidheid kan een voorbode zijn van andere verstoringen in ons lichaam, of juist een resultaat hiervan. Ik ga je masseren, maar als we het waarom weten, komen we nog verder! Daarom is het goed om samen te kijken wat de reden is van je vermoeidheid, wat je er al aan hebt gegaan en hoever je wilt en kunt gaan om je situatie te verbeteren.