Nieuw: Fibromyalgie massage

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie betekent letterlijk: ‘pijn in bindweefsel en spieren’. De aandoening openbaart zich meestal tussen het 25e en 40e levensjaar en veel vaker bij vrouwen dan bij mannen. Het is een aandoening waar steeds meer over bekend is, maar wat niet direct tot oplossingen leidt. Voor veel mensen is de aandoening onomkeerbaar, maar kan de pijn wel verminderd worden. 

Ik zie regelmatig mensen in de praktijk waarbij de pijn bij fibromyalgie hun hoofdklacht is. En deze is bij de een beter behandelbaar dan de ander. Ik ben me er ook van bewust dat er niet direct een oplossing is voor de pijn, maar dat er door massage, coaching en voeding wel verbetering in de dagelijkse situatie kan worden bereikt.

Voor de massage / behandelingen volgde ik een redelijk standaard protocol. aangepast aan de persoonlijke situatie van de cliënt en waar de pijn het meest optreed. Voor een grote groep is dat oké en voldoende. Maar dat geldt niet voor iedereen. Zoveel mensen met fibromyalgie, zoveel verschillende ervaringen en vragen. Daarom is deze aandoening zo interessant, maar ook zo onbegrepen.

Eerder heb ik de aanvullende medische basiskennis bijscholing over Fibromyalgie en CVS gevolgd. Maar om nog meer te kunnen bieden in jouw behandeling, ben ik in de winter gestart met de cursus Fibromyalgie-massage.

 

Deze massage is een behandeling met warme olie en start op de rug, dan de armen, nek en hoofd. Vervolgens ga ik door naar de achterkant van de benen, kuiten en tot slot nog de voeten. Een hele complete, zachte, maar intensieve behandeling.

Ook denk ik dat deze massage geschikt is voor mensen met andere (chronische) pijnklachten. Meer mensen zouden deze heilzame massage een moeten ervaren.

Laat je snel iets van je horen?