Familieopstellingen en Neuroreflexologie bij VoetreflexPlus

Familieopstellingen

In de zomer van 2016 heb ik me verdiept in wat Voetreflex en familieopstellingen met elkaar te maken hebben. Omdat voetreflextherapie zo diep in de energie van een persoon komt kun je ook veel bereiken.

Ken je het gevoel dat er iets niet klopt in je gezin of je familie. Heb je bijvoorbeeld de plaats ingenomen van een eerder geboren zusje of broertje? Dan kan ik met een korte familieopstelling en voetreflexmassage iets voor je betekenen

Zeker in de generatie van onze ouders en daarvoor wat het heel gewoon dat je de naam kreeg van een overleden broer of zus en zeker van je vader of opa. Met name het ontvangen van een naam van een overledene kan gevolgen hebben voor wie je (geworden) bent. Je plek in het gezin is anders dan eigenlijk de bedoeling was en soms zijn er bepaalde verwachtingen die je niet kunt waarmaken. Het kan zijn dat je daardoor later tegen problemen aanloopt. Met een kleine, privé familieopstelling en een zonnevlecht massage kunnen we kijken of we de situatie kunnen herstellen en ervoor zorgen dat je bent wie je bent!

Neuroreflexologie

In de zomer van 2017 heb ik de opleiding Neuroreflexologie gevolgd.

Via het ruggenmerg, dat zich in de wervelkolom bevindt, gaan zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen (o.a. het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en het hormonaal systeem).
Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt kan deze blokkade verschillende soorten klachten veroorzaken.

Hoe werkt neuro-reflexzonetherapie?
Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem zenuwbanen bewerkt en blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) en die druk wordt een bepaalde tijd vast gehouden. Wanneer een zenuw geblokkeerd is kan dit zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het toepassen van druk zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw.

Neuro-reflexzonetherapie is onder andere inzetbaar bij:
– klachten van het bewegingsapparaat (nek, rug, armen, schouders, RSI, etc.)
– spijsverteringsklachten, krampen
– ademhalingsklachten, aangezichtsverlamming.

voetenalasbasis neuroreflex

voeten als basis bij elma neuroreflex

Het doel van neuro-reflexzonetherapie is door het activeren van de betreffende zenuwbanen de zenuw aan te zetten om informatie weer door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen.

De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

Indicaties om neuroreflexologie toe te passen:

 • Aandoeningen van de wervelkolom:
  spit, lage rugpijnen, ischias, hernia, klapvoet, whiplash, nek, schouder en armklachten en slapen van armen en benen (paraesthesie)
 • Aandoeningen van de perifere gewrichten (aan de lichaamsuiteinden):
  carpaaltunnelsyndroom, tennisarm, golf- of muisarm, meniscusklachten, gewrichtscysten, artrose, heup- en knieslijtage.
 • Aandoeningen rondom het hoofd:
  hoofdpijn, migraine, tinnitus, Ménière, glaucoom (groene staar), haaruitval (kringvormig), sportblessure, verrekking, kneuzing, verstuiking en spierscheuring.
 • Orgaanaandoeningen:
  maag, darmproblemen, geprikkelde darm, diarree, obstipatie, aambeien, beklemming op het hart en ademhalingsproblemen, gordelroos, pijnlijke ribzenuwen, blaas- en baarmoederverzakking, bekken- en menstruatieklachten, orgaansystemen, kinderwens, herseninfarct en hartinfarct.