Chinflex® Professional

Een van de specialisaties van het laatste studiejaar was Chinflex® Professional. Een specialisatie waarbij de Traditionele Chinese Geneeskunde als basis fungeert. We kijken op een holistische wijze naar het ontstaan van ziekten, disbalans, emoties etc.

Via een complete massage waarbij ik ook oorreflexologie toepas, en zowel het hoofd, de handen als de voeten behandel zal ik je klachten aanpakken.

Bij de Chinflex® therapie behoren ook adviezen op het gebied van voeding en leefstijl.

Een ontspannende Chinflexmassage werkt heel goed als massage na afloop en van therapeutische behandelsessie. Er is aandacht voor alle gebieden in lichaam en ondersteund zo het lichaam met het vast houden van de net verworven verbeteringen.

De massages zijn zo opgezet dat ze een klacht vanuit verschillende hoeken tegelijkertijd aanpakken. Spijsverteringsproblemen worden aangepakt via de reflexzones in de oren, handen en voeten. Tegelijkertijd worden de betrokken meridiaan banen en effectieve acupunctuurpunten mee gemasseerd.

Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels zijn weerspiegeld in de voeten. Door deze zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

Ook de meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen, knieën, oren en handen worden gemasseerd (meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien).

Dit alles zorgt voor unieke en effectieve totaal concept behandeling en maakt deze massage tot een ongekende weldaad.