Tinnitus en Dupuytren

Ziekte van Dupuytren

in het eerste jaar van mijn opleiding heb ik al een workshop over de ziekte van Dupuytren gevolgd. Waarom? Omdat mijn man onder andere hier last van heeft, en omdat ik meer mensen tegenkwam met deze aandoening.

Deze aandoening, ook wel koetsiershand genoemd, komt toch wel regelmatig voor en het is een hele vervelende aandoening aan de handen waarbij de vingers, vaak beginnend bij de ring- en middelvinger, helemaal krom trekken. Een operationele ingreep is mogelijk, maar geeft geen 100% garantie op genezing. Vaak zien we ook dat de Dupuytren weer terugkeert.

De behandeling via de voetreflexPlus therapie is erop gericht om via de chinesche meridianen en de reflexzones op de voeten de stand van de vingers te verbeteren, de vervelende knobbels in de handpalm te verkleinen en zo de beweeglijkheid weer terug te krijgen.

Ook hier is natuurlijk geen 100% garantie te geven, maar er zijn meerdere positieve ervaringen, zowel in Nederland als erbuiten.

Heb je zelf last? Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek over jouw situatie.

Tinnitus

Ook zo’n vervelende aandoening. Soms onverklaarbaar, soms te wijten aan een val of ander trauma, maar heel vervelend.

Een constante piep, bromtoon of ander geluid dat je hoofd binnendringt.

Ook bij tinnitus zijn er positieve ervaringen na de behandeling met voetreflexPlus therapie. Samen kijken we naar of er een mogelijke oorzaak is voor de tinnitus, maar gaan we ook aan de slag met oefeningen en behandelingen.

De behandelingen bestaan uit massages van zowel het hoofd, de oren en gezicht, de handen en armen als de voeten. Afhankelijk van een mogelijke oorzaak, maar ook de vorm van de tinnitus, zal ik de behandeling aanpassen

In september 2019 heb ik deze specialisatie gevolgd bij Els Matthijssen in Gendt.